· Főoldal
· Pilates Institute
· Pilatesről

· Tanfolyamok
    · A módszer
    · Talajmunka
    · Eszközös tanfolyamok
    · Fizetési lehetőségek
    · Tények
    · Tanfolyam időpontok
    · Egyéb továbbképzések

· Michael King
· Tanáraink
· Képgaléria
· Videogaléria
· Események
· Spirals
· Elérhetőségek
· Linkek

A Pilates Institute

A Pilates Institute oktató és képző intézmény 1999-ben alakult az Egyesült Királyságban, és az óta a szigetország és a világ legnagyobb és egyik legelismertebb Pilates oktató képző intézményévé vált. Csak Európában több mint 10.000 regisztrált Pilates oktatóval.

Az eredeti technikára épülő Pilates Institute képzés a legelismertebb fizioterápiás kutatási eredményeken alapuló és az évek során folyamatosan fejlesztett képzési programot jelent. Ez a tudatosan fejlesztett módszer lehetővé tette, hogy a Pilates technika fantasztikus előnyei és eredményei bárki számára elérhetővé váljanak. A nemzetközileg is elismert intézmény szakemberei több mint 27 éves tapasztalattal rendelkeznek mind a fitnesz iparág, mind a Pilates technika területén.

Eredmények, fejlődés és hitvallás

A Pilates Institute Módszer és Pilates Tanfolyamai világszerte ismert: Nagy Britannián kívül megtalálható 28 országban és 2006-tól már Magyarországon is.

A Pilates Institute alapítói Michael King, Nuala Coombs és Malcolm Muirhead - mind a hárman a fitnesz világ által is elismert személyek - a mai napig aktívan részt vesznek az egységes brit Pilates oktatás alapjainak kidolgozásában és fejlesztésében (Pilates Standards UK).

A Pilates Institute által kidolgozott Alapszintű Csoportos Talajmunka elnevezésű tanfolyamot az Oxford Cambridge RSA (OCR) 2002-ben akkreditálta, mely a Pilates technika oktatásának alapjává vált az egész országban, és jelenleg a Pilates képzés második szintjeként van érvényben (Pilates Alapú Talaj - OCR 2). Ez volt a világon az elsőként akkreditált Pilates képzés.

2004-ben megkezdődött a talajmunka tanfolyam harmadik szintjének kidolgozása is (ez ma a Britt minősítési szintnek megfelelő, legmagasabb képzés, ami követelmény a regisztrált oktatóként való munkavállaláshoz és megkíván 250 órányi tananyagot). A Pilates Institute, Alan Herdman, a Body Control Pilates és a Pilates Foundation közösen dolgozta ki az új képzés alapjait, melynek következtében 2005 szeptemberében útjára indult a Pilates Institute Talajmunka Diploma elnevezésű képzése. A Pilates Institute legfőbb célja, hogy diákjai számára egy olyan képzést nyújtson, mely a nyitott világszemlélet mellett állandó növekedési és fejlődési lehetőséget is biztosít.

A Pilates Institute oktatói a Pilates technika elhivatott képviselői, nem csak a tekintetben, hogy folytatni kívánják Joseph Pilates újító jellegű munkáját, hanem abban is, hogy a legújabb kutatási eredmények felhasználásával arra törekednek, hogy hallgatóiknak színvonalas gyakorlati tudást tudjanak átadni.

Iskolánk hitvallása, amit Pilates tanfolyamaink és tanáraink is képviselnek, hogy a lehető legmélyebb, legátfogóbb és legnyitottabb tudást biztosítsa tanulói számára a legmagasabb minőségben. Ez a minőségi kritérium, amit mindennél előbbre helyezünk, ahhoz pedig idő és elkötelezettség kell.